نود و هفتمین باشگاه هنر و طبیعت
خانه / فعالیت ها / باشگاه هنر و طبیعت / نود و هفتمین باشگاه هنر و طبیعت

باشگاه هنر و طبیعت

 

اماکن دیدنی، مناظر و حیات وحش، نه! اشتباه نکنید گردشگری در این حیطه ها خلاصه نمی شود. نخ اتصال جاذبه های گردشگری هر منطقه و کشوری آداب، رسوم و فرهنگ های اقوام گوناگون است.برآیند تجربه مشترک انسان ها جلوه های گوناگونی به خود می گیرد.موسیقی، رقص و از همه مهمتر شاید؛ غذا.غذا نیروی پیشران آدمی و به دنبال آن جوامع است. بسیاری از اسطوره شناسان و فرهنگ پژوهان معتقدند این مهم در فلات ایران از اهمیت دوچندانی برخوردار است.غذا و خوراک در همه ی مراسم ها و جمع های ایرانی نقشی پر رنگ دارد. در خانه ی یک بلوچ اولین چیزی که پیش از هر کلام پیش روی مهمان گذاشته می شود، آب است. در مراسم های یارسانان، در اعیاد و عزاهای اسلامی خوراک هایی چون حلیم، قیمه و... اهمیت خوراک در مراسم های باستانیی چون عید نوروز و شب یلدا نیز بر کسی پوشیده نیست. در نود و هفتمین باشگاه هنر و طبیعت آرش نورآقایی از گذرگاه پژوهش های بیشمار خود از مفهوم خوراک خواهد گفت، از کهن الگو های غذا و اهمیت آن در جوامع مختلف. با او بر فراز سالیان جایگاه غذا و خوراک را خواهیم دید و دست آخر نقش از یاد رفته غذا را در زندگی روزمره ی خود بازخواهیم دانست. شهرزاد اجتهادی از نان خواهد گفت، از اهمیت آن و جذابیت این مهم فراموش شده در عرصه گردشگری. با او به تنورستان هایی خواهیم رفت که حالا دیگر کمتر می بینیمشان، به تنورستان هایی که بیت های مستانه می سراییدند. اشکان بروج از تجربیات پرشمار خود خواهد گفت. برند شکم گردیش را معرفی خواهد کرد و ایده های فراوانش را در حوزه گردشگری غذا و خوراکو دست آخر متین لشکری از دست اندرکاران استارت آپ موفق پرشین فود از پتانسیل های این حوزه سخن به میان خواهد آورد. او گردشگری خلاق را در این حوزه تشریح خواهد کرد. از پیچ و خم راهی خواهد گفت که پرشین فود از آن سربلند بیرون آمده است.نود و هفتیمن باشگاه هنر و طبیعت بی تعارف قرار است یکی از جذاب ترین باشگاه ها باشد. از دستش ندهید.

گزارش مراسم

 

گزارش نود و هفتمین باشگاه هنر و طبیعت نود و هفتمین باشگاه هنر و طبیعت در شرایطی برگزار شد که به دلیل استقبال فوق العاده، تعدادی از حاضرین ایستاده به تماشای این برنامه پرداختند. اولین مهمان این برنامه؛ آرش نورآقایی به واکاوی مفهوم خوراک پرداخت. او از نقش خوراک و غذا در اسطوره، این خاطره جمعی همه جوامع انسان سخن به میان آورد. از خوراکی گفت که مایه ی اخراج آدمی از بهشت شد، از آشی حرف زد که مرتبط ترین واژه ما به خوردن است، از آش است که آشامیدن، آشپزخانه، آشپز مشتق می شود و خود این واژه چگونه به کرکس و eat مرتبط می شود. او از اهمیت تاریخی اسطوره ای خوراک و غذا در فرهنگ ایرانی گفت از شادخواری ها و غم‌خواری ها و مراسمات و اعیاد. در آخر دو کتاب آشپز و آشپزخانه؛ پژوهشی انسان‌شناختی در تاریخ اجتماعی هنر آشپزی، نوشته‌ی علی بلوک‌باشی و همچنین جامعه‌شناسی غذا و تغذیه، اشتهای اجتماعی نوشته جان جرموو، لورن ویلیامز با ترجمه هما زنجانی‌زاده را برای علاقه مندان به این مبحث معرفی کرد. بعد از آرش نورآقایی خانم شهرزاد اجتهادی در مورد نان و جذابیت های آن در حوزه گردشگری صحبت کرد. کلیپ های تهیه شده توسط خانم اجتهادی به خوبی گویای جذابیت این موضوع در عرصه گردشگری بود. ایشان همچنین کلیپی از گذرراه های غذا در شهر تهران و شهرهای دیگر تهیه کرده بودند که این خود مقدمه ای شد برای شروع صحبت های اشکان بروج. اشکان روج از چندین سال پیش بحث شکمگردی را به شکلی جدی به جامعه گردشگری ایران معرفی کرد. در این بخش ایشان به صورت علمی اهمیت و جایگاه غذا را در عرصه گردشگری توضیح داد. اشکان بروج با تفکیک بحث گردشگری غذایی به سه بخش تجربه گرایی، فضا و مزه جنبه های مختلفی از این مهم را تشریح کرد. در انتها نیز متین لشکری چگونگی ایجاد استارت آپ موفق پرشین فود را توضیح داد. و از این صحبت کرد که چگونه ایده هایی ساده می توانند با صبر و پشتکار به موفقیت دست پیدا کنند. مانند همیشه یاد یار که با پخش سخنانی از زنده یاد محمد علی اینانلو همراه است، پایان بخش برنامه بود.


برچسب ها


ارسال پیام


کد بالا را در کادر وارد نمایید :