تا حالا به علت بوی خوش چمنها، در هنگام هرس فکر کردید؟
بویی مانند رنگ سبز، بوی آرامش بخش و شیرینی که ما را به خاطرات خوش کودکی میبرد!
طبق مطالعاتی که دانشگاه آمستردام هلند انجام داد در سال 2010 و همچنین تحقیقاتی که توسط ایان بالدوین، بوم شناس گیاهی و مدیر موسسه اکولوژی شیمیایی ماکس پلانک در شهر ینا آلمان انجام شد که همان سال در ژورنال ساینس منتشر شد، این رایحه از نظر شیمیایی، بوی کلاسیکی از ترکیبات پایه کربن هست که مواد فرار برگ سبز یا GLV 《Green Leaf Volatile》 نامیده میشود که در هنگام آسیب دیدن گیاه آزاد میشوند.
مولکولهای این رایحه فرار《GLV》در تمام گیاهان سبز وجود دارد و در زمان آسیب دیدن توسط حشرات، چرای دامها، دستگاه چمنتراش و ... در هوا به اندازههای مختلف بسته به گیاه پخش میشوند. این مولکولهای فرار از سبزی و میوهایی که ما بصورت خوراکی مصرف میکنیم تا چمنها در طبیعت وجود دارد اما اتفاقی که در زمان هرس چمن میافتد تا ما آن بو را راحت حس کنیم، ازدیاد این مولکولهای فرار در هوا است که به شامه ما میرسد.
- حال این سوال پیش میآید که چرا رایحه چمن پخش میشود در هوا؟ چند دلیل همزمان اتفاق میافتد:
۱. اول از همه اضطرابی که بر اثر آسیب به گیاه وارد میشود، و همزمان به دیگر گیاهان هشدار میدهد تا آماده باشند، و دیگر گیاهان هم قند موجود در گل، برگ، و ساقه خود را به ریشه منتقل کنند تا بعد از قطع و آسیب دیدگی انرژی برای بازسازی گیاه داشته باشند.
۲. ایجاد پادتن در قسمتهای آسیب دیده است که از قارچ و عفونت جلوگیری کنند.
۳. این بوی فرار توسط گیاه باعث جذب حیوانات شکارچی میشود، تا حشرهای که در حال خوردن گیاه است، شکار شود.( این نمونه در گیاه تنباکو بسیار رایج است.)
دریافت مشاوره تخصصی رایگان