آشنایی با گیاهان سمی
گیاهان بر اساس نوع استفاده به دستههای متفاوتی تقسیم میشوند، گیاهان سمی یکی از انواع گیاهان بر حسب این طبقهبندی گیاهان هستند.
تعدادی از گیاهان سمی و مضر شناخته میشوند. یعنی دارای خواص و تأثیرات شیمیایی خاص هستند که بیشتر جنبه دفاعی دارند. شیره زرد یا سفید رنگ بسیاری از گیاهان و همچنین گردههای آنها دارای اثرات سمی بوده و میتواند باعث مسمومیت انسان یا حیوان شده و بر روی مجاری تنفسی، بینایی و شنوایی عفونت ایجاد کند. بسیاری دیگر از جنبههای مسمومیتزای گیاهان میتواند به صورت غیرمستقیم بر انسانها اثر بگذارد، برای مثال استفاده از گوشت، شیر و لبنیات حاصل از دامهایی که از گیاهان سمی تعلیف میکنند میتواند باعث تأثیرات منفی در سیستم گوارشی و همچنین التهابات پوستی شود.
قارچهای سمی نیز از مهمترین رستنیهایی هستند که در فرهنگ عامه مضر و خطرناک محسوب میشوند. هیچگونه قانون و یا تست علمی در محیط طبیعی که به طور دقیق ایمن بودن و یا سمّی بودن قارچها را معین سازد وجود ندارد شکل ظاهری و رنگ و طعم در سمی یا خوراکی بودن قارچها تعیین کننده نیست. شناسایی قارچهای سمی از غیرسمی حتی برای قارچ شناسان با تجربه نیز امری دشوار است.
دستهبندی گیاهان بر اساس استفاده از آنها:
دریافت مشاوره تخصصی رایگان